Bemutatkozás

A BKV Vasúti Járműjavító Kft. elsősorban vasúti járműjavítással, karbantartással, vasúti kötöttpályás járművek gyártásával foglalkozik. Mely tevékenység az évek során kiegészült vasúti kitérők gyártásával, trolibusz, autóbusz járművek javításával, honosításával és ezeknek a járműveknek az esztétikai felújításával.

A BKV Vasúti Járműjavító Kft 1997-ben alakult meg, a Budapesti Közlekedési Részvénytársaság (BKV Zrt.) leányvállalataként. Társaságunk fő tevékenységként vaskerekes járművek felújításával, illetve azok fődarabjainak és az ezekhez kapcsolódó speciális alkatrészeknek a javításával, gyártásával foglalkozik. Tevékenységi körünkhöz tartozik a vasúti kitérők gyártása, a gumikerekes közúti járművek felújítása, valamint honosítási átalakítások kivitelezése is.

Társaságunk az elmúlt években gyökeres és pozitív változáson ment keresztül. Megtörtént a gazdálkodási egyensúly helyreállítása, a fenntartható és eredményes gazdálkodás kialakítása, megkezdődött a Kft megújítása. Ennek köszönhetően évről évre jelentősen javítottuk a gazdálkodás legfontosabb mutatószámait, az eredményességet a belső hatékonyságot és minőséget. Napjainkban szellemi munkakörben mintegy 60 főt, fizikai munkakörben átlagosan 240 munkavállalót alkalmazunk. A vállalat árbevétele -folyamatos nyereség mellett- mára évente mintegy 6 milliárd forint.

Közúton és vasúton is egyaránt jól megközelíthető székhelyünk 7,6 hektár alapterületen összesen 18880 m2 üzemcsarnokkal és 3800 m belső vágányhálózattal rendelkezik. Itt található a fővárosban az egyetlen engedélyezett fékpróbákra is alkalmas 800 m hosszú vasúti próbapálya.

Az alapítás óta folyamatosan fejlesztés alatt állnak a szervezeti, működési, logisztikai és minőségbiztosítási rendszerek, jelenleg MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerint kialakított Minőségirányítási rendszert és MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány szerint kialakított Környezetközpontú irányítási rendszer működtetünk. Vállalatirányítási folyamatainkat 2001 óta az SAP-rendszer támogatja. Kifejezetten vasúti járművek gyártására és javítására rendelkezünk az MSZ EN 15085-2 szabvány szerinti tanúsítással, valamint a DIN 27201-6 szabvány szerinti kiterjesztéssel is. Hegesztési munkálatainkat az MSZ EN ISO 3834-2 szabvány szerint tanúsíttattuk, hegesztési tevékenységünket ezen szabvány követelményeinek megfelelően végezzük. 2023-ig célul tűztük ki az MSZ EN ISO 45001 szabvány szerinti rendszer kiépítését, valamint meglévő rendszereink integrálását.

 

 

Kapcsolódó galéria

Kapcsolódó dokumentumok

A file-okat letöltheti a file neve mellett található letöltés gombra kattintva.

gyakkep (109,7Kb )
gykpdf (277,7Kb )