BKV Vasúti járműjavító Kft 2019-ben bekerült az „Energiatudatos Vállalat” cím és logó használatát kiérdemlő vállalatok közé.

Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat első szintje. Ez a szint nem igényel múltbéli sikereket, már megvalósult energiahatékonysági fejlesztéseket, azonban erős elkötelezettséget kíván az ilyen irányú fejlődésre.
A Virtuális Erőmű Program (VEP) az Európai Bizottság által a legjobb három, uniós energiahatékonysági program közé választott fenntarthatósági kezdeményezés. Célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza. Az el nem használt és így fosszilis erőműben meg nem termelt, tehát kiváltott energia-egységekből egy „virtuális erőmű" épül, mely mára az ország 6. legnagyobb villamos erőművévé vált. A 2018. március 6-án meghirdetett VEP2 program célja, hogy a Virtuális Erőmű Program 2030-ra Magyarország 2. legnagyobb erőműve legyen.


Anyavállalatunk, a BKV Zrt elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ennek megfelelően az elmúlt években hozott intézke-dések eredményei rendre megmutatkoznak az energiafelhasználás-ban, a hatékonyság javulásában, valamint a munkavállalók szemléletformálásában. Idén először cégünk, aBKV Vasúti Járműjavító Kft. is sikeresen pályázott az Energiatudatos Vállalat címért.

Vállalatunk jelenlegi helyzet értékelése alapján az idei évben az alábbi vállalások teljesítését tűzte ki célul: Egységes rendszerbe foglalja energiagazdálkodási tevékenységét, melyre energiahatékonységi munkacsoportot hoz létre. A munkacsoport célzottan foglalkozik az energiahatékonyság javítására irányuló, konkrét célok és a hozzájuk kapcsolódó akciótervek kidolgozásával és végrehajtásával.


Cégünk ezzel megtette a következő lépést az innovatív vállalati struktúra kiépítése felé.